coronavirus

Vi anbefaler alle å benytte seg av våre digitale flater ved timebestillinger og forespørsler til legesenteret.

Spørsmål & svar - A Klinikken
16242
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16242,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

FASTLEGE

Hva koster en fastlegetime?

Våre fastleger er en del av den norske offentlige fastlegeordningen. En fastlegekonsultasjon koster 160 kr på dagen og 280 kr på kvelden. I tillegg kan du måtte betale utgifter utover egenandelen. Dette kan være utgifter til bandasjemateriell, henvisning, blodprøver eller utstyr som er nødvendige for din behandling.

Hva er åpningstiden for fastlegene?

Fastlegene våre er tilgjengelige fra kl. 08.30-15.00 på hverdager og er stengt helgene. Telefontiden vår er 08.30-11.00 og 13.00-14.00.

Hvor lang er en fastlegekonsultasjon?

En vanlig konsultasjon hos fastlegen varer gjennomsnittlig i 15 minutter. På 15 minutter skal fastlegen lese litt om deg før du blir ropt opp, lytte og undersøke deg, skrive ut resepter eller henvise deg, og journalføre hva som har blitt undersøkt og gjort.

Hvordan bestiller jeg time?

Den enkleste måten å bestille time hos din fastlege på er via nett. Du kan trykke her for å bestille time. Du må ha fastlege hos oss for å kunne bestille fastlegetime.

Er fastlegene på A Klinikken offentlige?

Ja, alle fastlegene på A Klinikken er offentlig. Hos fastlege kan du bruke frikort. Formålet med fastlegeordningen er å sikre at alle får nødvendige allmennlegetjenester av god kvalitet til rett tid, og at personer bosatt i Norge får en fast allmennlege å forholde seg til.

Kan jeg bytte fastlege til A Klinikken?

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Du kan bytte fastlege ved å trykke her. 

Digitale tjenester

Hva kan jeg gjøre digitalt?

Vi bruker pasientsky. Her kan du bestille time, møte din fastlege på video, bestille faste medisiner eller stille fastlegen direkte spørsmål. Om du mistenker smitte bes du om å bestille en videokonsultasjon fremfor fysisk konsultasjon.

Kan jeg sende fastlegen min digitale meldinger?

Ja. Den enkleste måten å komme i direkte kontakt med din fastlege på er ved å starte en e-konsultasjon. Det kan du gjøre ved å trykke her. Du kan stille et medisinsk spørsmål og legge ved bilder eller dokumenter om du ønsker. Du betaler samme egenandel som ved vanlig legetime. Ved fravær kan meldingen bli lest og besvart av annet helsepersonell ved legekontoret. Du vil bli kontaktet senest innen fem arbeidsdager.

Kan det ustedes sykemelding ved digital kontakt?

Nei. Det er ikke tillatt å utstede en sykemelding uten fysisk konsultasjon. Eneste unntaket er ved Covid-19 smitte som kan gjøres over videokonsultasjon.

Når skal jeg ringe 113?

Hvis du tror det er akutt og står om liv, ringer du medisinsk nødhjelp 113.

HENVISNING & LEGEERKLÆRINGER

Kan jeg få henvisning av legene på A-Klinikken?

Ja, fastlegen kan henvise deg når det foreligger medisinske indikasjoner for henvisningen.

Trenger jeg henvisning for å kunne bestille time på A-Klinikken?

Nei, du trenger ingen henvisning for time hos våre leger, psykologer, fysioterapeut eller klinisk ernæringsfysiolog. Du kan bestille time direkte her etter hva som passer deg best.

Kan jeg få legeerklæring for fravær på skolen?

Ja, alle våre leger kan attestere legeerklæringer for fravær på videregående skole som skyldes sykdom.

Kan jeg få sykemelding?

Det stilles strenge krav til sykemelding. En autorisert lege må fysisk undersøke deg for å fastslå redusert funksjonsevne– det er med andre ord ikke tilstrekkelig med en telefon eller e-post til legen med beskrivelse av symptomene. Det er også et krav at sykemeldingen skal gjelde egen sykdom hos pasienten og ikke sykdom hos til eksempel barn eller nær familie. Konlikt på arbeidsplassen gir heller ikke rett på sykemelding.

DIGITALE TJENESTER

Hvordan betaler jeg for timen?

Du vil motta en sms med link til betaling etter konsultasjonen. Du kan på din mobil velge mellom Vipps, faktura eller kreditt. Det er 70 kr gebyr på faktura.