coronavirus

Legesenteret er åpent som vanlig. Ved Covid-19 mistanke eller plager fra luftveiene bestill videokonsultasjon.

Spørsmål & svar - A Klinikken
16242
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16242,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

FASTLEGE

Hva koster en fastlegetime?

Våre fastleger er en del av den norske offentlige fastlegeordningen. En fastlegekonsultasjon koster 160 kr på dagen og 280 kr på kvelden. I tillegg kan du måtte betale utgifter utover egenandelen. Dette kan være utgifter til bandasjemateriell, henvisning, blodprøver eller utstyr som er nødvendige for din behandling.

Hva er åpningstiden for fastlegene?

Fastlegene våre er tilgjengelige fra kl. 08.30-15.00 på hverdager og er stengt helgene. Telefontiden vår er 08.30-11.00 og 13.00-14.00.

Hvor lang er en fastlegetime?

En vanlig time hos fastlegen varer gjennomsnittlig i 15 minutter. På 15 minutter skal fastlegen lese litt om deg før du blir ropt opp, lytte og undersøke deg, skrive ut resepter eller henvise deg, og journalføre hva som har blitt undersøkt og gjort.

Hvordan bestiller jeg time?

Den enkleste måten å bestille time hos din fastlege på er via nett. Du kan trykke her for å bestille time. Du må ha fastlege hos oss for å kunne bestille fastlegetime.

Er fastlegene på A Klinikken offentlige?

Ja, A Klinikken har to offentlige fastleger. Dr. Amir David Arden og Dr. Fredrik Ørlyng. Hos fastlege kan du bruke frikort. Formålet med fastlegeordningen er å sikre at alle får nødvendige allmennlegetjenester av god kvalitet til rett tid, og at personer bosatt i Norge får en fast allmennlege å forholde seg til.

Kan jeg bytte fastlege til A Klinikken?

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Du kan bytte fastlege ved å trykke her. 

LEGEVAKT

Hva koster en legetime på legevakten?

Legevakten er en privat legetjeneste, og mottar ikke støtte fra det offentlige. Du kan dessverre ikke bruke frikortet ditt her. En time hos legevakten er på 20 minutter og koster 790 kr. Blodprøver koster 320 kr. Om du har behov for mer tid kommer det tillegg på 260 kr.

Hva kan jeg få hjelp til på legevakten?

Legevakten kan hjelpe deg med det som ikke kan vente når fastlegekontoret ditt er stengt. Legevakten kan også hjelpe deg når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel hvis du er på ferie eller reise.

Eksempler på tilstander hvor du kan ta kontakt med legevakten:

  • Høy feber – særlig hos barn
  • Moderate pustevansker
  • Akutt sykdom eller alvorlig forverring
  • Slapt og medtatt barn eller voksen
  • Alvorlig psykisk sykdom
  • Mistanke om komplikasjoner i svangerskap
  • Kuttskader som må sys
  • Mistanke om brudd

Hva er åpningstiden på legevakten?

Legevakten åpner når fastlegeavdelingen stenger. A Klinikken ønsker å være der for deg når du trenger helsehjelp, derfor er legevakten vår kvelds- og helgåpent.

Man-fre: 17-21
Lør: 10-17, Søn: 12-17

Når skal jeg ringe 113?

Hvis du tror det er akutt og står om liv, ringer du medisinsk nødhjelp 113.

HENVISNING & LEGEERKLÆRINGER

Kan jeg få henvisning av legene på A-Klinikken?

Ja, både fastlegene og legene ved legevakten kan henvise deg når det foreligger medisinske indikasjoner for henvisningen.

Trenger jeg henvisning for å kunne bestille time på A-Klinikken?

Nei, du trenger ingen henvisning for time hos våre leger, psykologer, fysioterapeut eller klinisk ernæringsfysiolog. Du kan bestille time direkte her etter hva som passer deg best.

Kan jeg få legeerklæring for fravær på skolen?

Ja, alle våre leger kan attestere legeerklæringer for fravær på videregående skole som skyldes sykdom.

Kan jeg få sykemelding?

Det stilles strenge krav til sykemelding. En autorisert lege må fysisk undersøke deg for å fastslå redusert funksjonsevne– det er med andre ord ikke tilstrekkelig med en telefon eller e-post til legen med beskrivelse av symptomene. Det er også et krav at sykemeldingen skal gjelde egen sykdom hos pasienten og ikke sykdom hos til eksempel barn eller nær familie. Konlikt på arbeidsplassen gir heller ikke rett på sykemelding.

DIGITALE TJENESTER

Hvordan betaler jeg for timen?

Du vil motta en sms med link til betaling etter konsultasjonen. Du kan på din mobil velge mellom Vipps, faktura eller kreditt. Det er 70 kr gebyr på faktura.